Specialisatieopleiding Arbeidsmediator

Event:
Specialisatieopleiding Arbeidsmediator
Start
12 maart 2018 09:30
Einde
12 maart 2018 17:00
Category:

Deze specialisatie is bestemd voor mediators die zich willen specialiseren in het begeleiden van arbeidsconflicten in allerlei vormen.

Het is een praktijkgerichte  training waarbij we starten met een dag over het juridisch kader in arbeidsverhoudingen, waarbij uiteraard ruim aandacht wordt besteed aan de nieuwe wet Werk en Zekerheid en het nieuwe ontslagrecht. (N.B.: arbeidsrecht juristen kunnen desgewenst een vrijstelling krijgen voor het juridisch kader.)

Vervolgens, na enkele weken, dompelen we onze cursisten onder in een intensieve tweedaagse opleiding, inclusief overnachting, met veel praktijkoefeningen. De focus is gericht op vaardigheden, waarbij mogelijke dilemma’s en valkuilen in een arbeidsmediation zichtbaar worden en theoretische achtergronden en modellen aan bod komen.

De MTi specialisatie opleiding tot arbeidsmediator wordt daarna afgesloten met een integratie dag, met als bijzonder onderdeel een estafette-mediation met professionele trainingsacteurs.

Tussen de onderdelen door wordt de cursisten verzocht om zich te verdiepen in de theoretische achtergronden. Naast de aanbevolen literatuur, wordt daarvoor gebruik gemaakt van een up-to-date reader.

Het Mediation Trainingsinstituut MTi heeft een opleiding ontwikkeld, die is toegesneden op alle eisen die daaraan kunnen worden gesteld.

Voor meer informatie over deze opleiding klik op Basis Specialisatieopleiding Arbeidsmediator.

Data najaar 2017

Specialisatieopleiding Arbeidsmediator Voorjaar 2018
Juridisch Kader Arbeidsmediation maandag 12 maart
Intensieve tweedaagse (inclusief diner en overnachting) maandag en dinsdag 26 en 27 maart
Integratiedag met estafettemediation dinsdag 10 april

 

Aanmelden "Specialisatieopleiding Arbeidsmediator"

De heer Mevrouw

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van MTi

« Terug naar evenementen