Mediator worden

U vraagt zich af wat er allemaal nodig is om mediator te worden?
Mediator is (nu nog) geen beschermd beroep, maar wilt u een kwaliteitslabel kies dan voor een geaccrediteerde mediation opleiding die toegang biedt tot het MfN (voorheen NMI) Register voor mediators. Dat biedt de kwaliteit die onder meer door rechtbanken wordt vereist. Na de MfN geaccrediteerde basis opleiding tot mediator kunt u aansluitend een theorie-examen en daarna nog een praktijkexamen in de vorm van een assessment doen, bij het onafhankelijk toetsinstituut Intop.
Onze opleiding Professionele Mediation behoort tot de top drie van MfN geaccrediteerde mediationopleidingen in Nederland. MTi heeft meer dan 1200 uiterst tevreden mediators opgeleid. Ook wanneer u geen mediator wil worden dan biedt deze interactieve opleiding praktisch toepasbare en direct inzetbaren  tools om beter met conflicten om te gaan.
Wij zijn CEDEO gecertificeerd hetgeen nog een extra garantie biedt voor kwaliteit en klanttevredenheid. MTi, hét Mediationtrainingsinstituut in Nederland. Klik bij Cedeo erkenning 2012-2013 voor het volledige rapport.

Professionele mediation opleiding

In vier blokken van telkens twee dagen wordt u opgeleid tot professioneel mediator. Deze praktische en gedegen opleiding is ook uitermate geschikt om in te zetten bij uw werk als manager of professional. MTi biedt een gestructureerde, afwisselende en interactieve opleiding waarin veel aandacht is voor de individuele cursist.

Informatieavond mediation opleidingen

Op onze informatieavond maakt u kennis met mediation,  met onze mediation opleidingen en met enkele partners van MTi. Het startpunt voor uw opleiding tot mediator.

Oefenen theorie-examen

Om tot het MfN register van mediators te worden toegelaten moet een theorie-examen worden behaald. Bij ons kunt u daarvoor oefenen.

Assessment

Het assessment is het praktijkexamen. U kunt zich bij ons daarop voorbereiden, dan oefenen wij met u alle competenties waarop u bij het assessement wordt beoordeeld. U kunt ook onder onze begeleiding video-opnames maken (met professionele trainingsacteurs) die ter beoordeling kunnen worden ingezonden.

Deel deze pagina: