Mediation assessment

Waarom een mediation assessment?

Het mediation assessment is het praktijkexamen voor mediators. In korte tijd moet u laten zien dat u over de vaardigheden van een professioneel mediator beschikt en dat u inzicht hebt in het mediationproces dat zich bij u aan de mediationtafel ontwikkelt. Dat u verschillende interventies kunt inzetten en kunt scahkelen als een andere aanpak m,eer effect sorteert. Mediation in een snelkookpan als het ware. Het behalen van dit assessment is een voorwaarde om toe te kunnen treden tot het MfN register voor mediators. U kunt zich bij ons daarop prima voorbereiden, dan oefenen wij met u alle competenties waarop u bij het assessment wordt beoordeeld.

Voorbereiding vaardigheden voor assessment

Tijdens deze workshop wordt in een klein groepje intensief geoefend met casussen, die vergelijkbaar zijn met die, waaruit bij de “echte” vaardighedentoets kan worden gekozen. Alle competenties waar een mediator over moet kunnen beschikken om te slagen voor de toets komen aan bod. U krijgt feedback van de trainer en van uw medecursisten. Daarmee treedt u het mediation praktijk examen met een geruster hart tegemoet.

Video-Assessment

Het praktijkexamen, ook wel de vaardighedentoets genoemd, kunt u ‘live’ afleggen, of met een video opname. Een assessment video voor de registratie als MfN-Registermediator stuurt u dan ter beoordeling in aan het mediation toetsbureau. U kunt onder onze begeleiding video-opnames maken (met professionele trainingsacteurs) die ter beoordeling kunnen worden ingezonden aan Intop. En wanneer de examen stress toeslaat…. dan maken we gewoon nog een opname!

2-daagse Masterclass Mediation, een professionele verdieping voor de mediator

Onze masterclass is eigenlijk ontwikkeld voor mediators die al wat ervaring hebben, maar de tweedaagse intensieve training is ook prima geschikt als voorbereiding op het mediation assessment. Hoe schep je vertrouwen? Hoe test je commitment? Hoe demonstreer je zichtbaar je neutraliteit? Hoe zet je jezelf gezaghebbend neer? Je eigen competenties verder ontwikkelen om een nog betere mediator te worden!

 

 

Deel deze pagina: