Opleidingen

Informatie over MTi mediation opleidingen en trainingen

Mediation opleidingen

mediation opleidingen

De professionele MTi mediation opleidingen zijn inspirerende, veelzijdige en gedegen opleidingen. De focus is gericht op praktisch toepasbare vaardigheden, ondersteund door theoretische onderbouwing. Mediator is (nu nog) geen beschermd beroep. Maar wilt u een kwaliteitslabel kies er dan voor om opgenomen te worden in het MfN Register voor mediators. Dat biedt de kwaliteit die onder meer door rechtbanken wordt vereist. Daartoe moet men een door de MfN geaccrediteerde opleiding tot mediator volgen met aansluitend een theorie-examen en  een praktijkexamen. Onze MTi opleiding Professionele Mediation behoort tot de top drie van MfN geaccrediteerde mediation opleidingen in Nederland. MTi heeft meer dan 1500 uiterst tevreden mediators opgeleid. Wij zijn CEDEO gecertificeerd hetgeen nog een extra garantie biedt voor kwaliteit en klanttevredenheid. Desgewenst kunt u inzage krijgen in de ervaringen van onze cursisten.

Voor mediators

In een mediationopleiding leert men het proces begeleiden van een vastgelopen situatie naar een duurzame oplossing. Daarin alle aspecten vandien, zoals emoties, de-escalatie, machtsverschillen etc.  Het onderwerp van het conflict, de inhoud, laten we zoveel mogelijk aan betrokkenen. Wanneer je als mediator ervoor kiest om je toe te leggen op het begeleiden van conflicten in de relationele sfeer dan is het aan te raden om een erkende specialisatieopleiding tot familiemediator te volgen. Wanneer je vooral wil bemiddelen bij conflicten in arbeidsrelaties dan is een specialisatie tot arbeidsmediator een aanbevolen opleiding. Het is altijd goed om de mediationkennis en -vaardigheden verder uit te breiden of te verdiepen met een vervolgtraining!

Kies daarom na de basisopleiding voor een van de volgende mediation opleidingen:

Specialisatie Arbeidsmediator of Specialisatie Familiemediator of om andere invalshoeken te leren kennen één van de Mediation Vervolgtrainingen volgen.
Deze opleidingen niet alleen om u verder te professionaliseren. Daarnaast krijgt u hiermee ‘punten’ die u in het kader van uw Permanente E
ducatie nodig heeft om geregistreerd te kunnen blijven.

Voor professionals

Zoals managers, HRM-ers, klachtbehandelaren en andere professionals

U wilt efficiënt kunnen handelen in lastige situaties! Op een andere wijze mensen te woord staan en daardoor escalatie voorkomen. Met  mediationvaardigheden hanteert u krachtige technieken om conflicten en klachten zoveel mogelijk te voorkomen of op een prettige manier op te lossen. U kunt daarvoor natuurlijk een mediation opleiding volgen. Ook wanneer u niet (direct) van plan bent om mediator te worden biedt deze opleiding direct inzetbare inzichten en vaardigheden. Maar u kunt ook een training mediationvaardigheden volgen. Een kennismaking met interventies en methodieken uit de gereedschapskist van mediators, die voor elke professional van toegevoegde waarde zijn. Deze trainingen worden zoveel mogelijk afgestemd op de specifieke leerbehoeften van de deelnemers. MTi biedt deze trainingen aan als open inschrijvingen en in-company.

Deel deze pagina: